Die nieuwe regels van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) gaan vanaf 25 mei in. Ook de PLDB moet als organisatie voldoen aan deze verordening.
Op dit moment heeft de PLDB een AVG-verklaring, een privacy policy en een geheimhoudingsverklaring in concept gereed.
Tijdens de komende ledenvegadering (7 juni) zullen we deze documenten aan de leden ter goedkeuring aanbiden.
Zeven leden van de PLDB zijn op dit moment actief in het toernooi in Salou. Brion Koullen, Melvin Koullen, Wiel Maertzdorf, Raphaël Martens, Patrick Casaril, Tom Swelsen en Michel Stempher combineren een weekje bakken in de Spaanse zon met hun liefde voor het damspel. Na 4 ronden hebben Wiel Martzdorf en Brion Koullen beiden 6 punten verzameld. Ze staan daarmee op de plaatsen 11 en 14. Het toernooi telt maar liefst 122 deelnemers.
Het kwartet van Cema/De Vaste Zet is er niet in geslaagd door te dringen tot de halve finales om de KNDB-beker. Het Geleense viertal startte zaterdag voortreffelijk door het team van Het Noorden met 6-2 te kloppen. Twee blauwe remises benadrukten het eerste succes van de ploeg. De daarop volgende wedstrijden tegen Huissen en Arnhem gingen evenwel verloren. Alleen de nummers 1 en 2 plaasten zich voor de volgende ronde. De Vaste Zet eindigde als derde.
Anders dan eerder is afgesproken zal de jaarvergaderngvan de PLDB dit jaar opnieuw plaatsvinden in  het clublokaal van  damvereniging Schaesberg. De ledenvergadering is op 7 juni, de vergaderstukken worden nog verspreid.
Met zes overwinningen op rij is Darja Koullen vandaag onbedreigd Nederlands kampioene geworden bij de meisjes aspiranten. Morgen treft ze in de slotronde haar naaste concurrente Elisabeth Kramer die intussen een drietal remises heeft moeten toestaan.