Bert Verton is in het Gelderse Lent (Nijmegen dus) in de A-groep met een score van 6 uit 7 als 21e geëindigd. De Zeeuwse Limburger startte met een remise. In de tweede ronde boekte Bert een overwinning, maar daarna stokte de scoringsmachine.

Aanstaande donderdag start het eerste EK Fries dammen in Amsterdam op het tallship Artemis, deze ligt aan de NDSM-pier. Het toernooi duurt tot en met zondag.

Omdat de lopende PLDB-teamcompetitie zes wedstrijddagen beslaat, daar waar slechts vijf dagen in de damkalender zijn voorzien, is er noodzakelijkerwijs een extra speeldag aan de reeks toegevoegd.

De slotronde van de PLDB-competitie zal nu op 24 maart 2018 in Treebeek plaatsvinden.
Het wedstrijdrooster voor het Kampioenchap van Limburg 2017-2018 is bekend. Klik hier .
Een finaleplaats zat er voor de beide Limburgse deelnemers aan het WK dammen 2017 niet in.

Het WK, dat in een geheel nieuwe opzet is gespeeld, moest vanwege het onvoorspelbare karakter van de toernooi-opzet tot verrassingen leiden. De last minute deelname van Georgiev was voor veel deelnemers een regelrechte verrassing, het niet komen opdagen van dammers uit diverse kleinere damlanden zelfs voor leken een voorspelbaar gebeuren. Maar veel ingrijpender is de opzet: drie groepen topdammers die in 9 ronden Zwitsers elkaar in iedere groep vier finaleplekken betwisten. Niemand die garandeert dat uiteindelijke finalisten de degens hebben gekruist met de nummers 2, 3 en 4 van de groep (gesteld dat de finalist als groepwinnaar eindigt). Voer voor psychologen om hierover eens goed na te denken.