Recenter nieuws

 

PLDB-voorzitter afgetreden

[01-11-2007] Bert Verton is op 23 oktober j.l. afgetreden als voorzitter van de PLDB. Dit is de inhoud van zijn e-mail aan het PLDB-bestuur:

"Om redenen van persoonlijke aard heb ik besloten om per direct terug te treden als voorzitter van de PLDB. Onlangs had ik al aangekondigd om mij bij de eerstvolgende jaarvergadering niet meer herkiesbaar te stellen. Tot mijn spijt komt mijn vertrek nu wat eerder en abrupter. Graag wil ik mijn medebestuursleden en alle (leden van de) bij de PLDB aangesloten verenigingen bedanken voor de plezierige samenwerking. Zelf kijk ik zeker met enige trots terug op wat we de afgelopen jaren samen bereikt hebben."
 


PLDB-ers grijpen naast toernooizege Korbach

[21-10-2007] Het toernooi in Korbach is gewonnen door de organisator himself: Jan Zioltkowski. Sarah Rijgersberg (DV Schaesberg) en good old Willy Okrogelnik stonden ook op het podium, maar met zilver en brons. Een aanzienlijke groep Limburgse dammers was vrijdag j.l. naar Duitsland afgereisd voor dit tweedaagse toernooi.
 


Kwalificatieronden LK jeugd

[14-10-2007] Vandaag werden in Montfort de kwalificatieronden van het LK jeugd gehouden. De organisatie was in handen van Eureka. Volg onderstaande verwijzingen voor alle informatie.
 


Vacature penningmeester

[12-10-2007] Eerder dit jaar stopte Effendy Djoemai om studieredenen als penningmeester van de PLDB. De voorzitter en secretaris van de bond hebben voorlopig de taken rondom de financiën waargenomen. Thans is het echter gewenst om het bestuur weer op volle sterkte te krijgen. Een goede gelegenheid derhalve voor iemand die in een goed functionerend bestuur wil meewerken aan de organisatie van de damsport in Limburg. Belangrijkste taken van de penningmeester: contributienota's aan de clubs (2x per jaar) en opstellen financieel verslag (1x per jaar). De administratie is momenteel geheel op orde en de nieuwe functionaris kan rekenen op alle gewenste ondersteuning. Nadere informatie bij PLDB-voorzitter (043-4506066).
 


Geen NK-finale voor pupillenteam Eureka

[06-10-2007] Het pupillenteam van Eureka heeft niet kunnen stunten bij de halve finale van het NK. In Wageningen werd de eerste wedstrijd gewonnen, de laatste eindigde in 4-4, maar de twee andere duels gingen helaas verloren. De jeugdspelers van Eureka hebben zich dus zeker prima verweerd tegen de vaak oudere en meer ervaren tegenstanders! Een verslag staat op de website van Jong Eureka; zie ook DamZ!
  


Definitieve data LK 2008 bekend

[27-09-2007] Onder meer vanwege het toernooi in Korbach start het persoonlijk Limburgs kampioenschap 2008 niet op 20 oktober a.s., maar pas op 17 november a.s. De slotronde zal nu op 7 juni 2008 worden gehouden. De inschrijftermijn is verlengd tot 15 oktober a.s. Zie voor alle details de uitnodigingsbrief alsmede de aanmeldingen tot nu toe.
 


Simultaan voor de jeugd afgelast

[01-09-2007] De simultaan voor de jeugd die op 1 september door Martijn van Gortel in Geleen zou worden gegeven, gaat wegens omstandigheden helaas niet door.
 


Limburgse Damschool op eigen benen

[30-08-2007] Acht lessen per jaar, twee groepen (starters en gevorderden), een eigen locatie in Munstergeleen: de Limburgse Damschool heeft ambitieuze plannen! Meer hierover in een verslag van hoofddocent Frank Verdel. Er is reeds een eigen bestuur van de Limburgse Damschool actief, waardoor de activiteiten feitelijk als losgekoppeld van de PLDB beschouwd kunnen worden.
 


Verslag jaarvergadering 6 juni j.l.

[27-08-2007] Op 6 juni j.l. was de jaarvergadering van de PLDB. Het (concept) verslag is inmiddels beschikbaar.
 


Jean-Marc Ndjofang wint 1e Open LK Rapid

[25-08-2007] Het 1e Open LK Rapid in d'Heremiet te Geleen is een heel mooi begin van het nieuwe damseizoen geworden. Bijna de helft van de 38 deelnemers was afkomstig van buiten de provincie en er was een zeer sterk deelnemersveld. Grootmeester Jean-Marc Ndjofang stond slechts één remise toe en werd kampioen met twee punten voorsprong op Leopold Sekongo en Wouter Ludwig.
 


Ron Heusdens wint Brunssum Open 2007

[11-08-2007] Ron Heusdens heeft het Brunssum Open 2007 op zijn naam geschreven. Hij eindigde met één punt voorsprong op een groepje achtervolgers, onder wie Andrey Kalmakov en Brion Koullen (beiden Cema/De Vaste Zet). Alle informatie (uitslagen, standen, verslagen, foto's, enz.) is te vinden op (of via) de website van het toernooi.
 


Damproblematiek in Limburg

[27-07-2007] Natuurlijk ontbreekt Leen de Rooij zelf niet in zijn overzicht van Limburgse problemisten. Zie hier de compositie van Leen in het derde en laatste deel van zijn reeks artikelen over de damproblematiek in Limburg. In 1996 geschreven voor een PLDB-jubileumuitgave die echter nooit is verschenen, later alsnog gepubliceerd in De Problemist, en nu dan toch alsnog (met ruim één decennium vertraging) beschikbaar voor de Limburgse dammers.
 


Willy Okrogelnik grijpt naast toernooizege Keulen

[22-07-2007] In de slotronde van het open toernooi in Keulen (21 en 22 juli) speelden Willy Okrogelnik en Genadij Shapiro (Düsseldorf) remise, waardoor beiden op een gedeelde eerste plaats eindigden. De weerstandspunten waren echter in het nadeel van de speler uit Roermond, waardoor hij helaas net naast de toernooizege greep. De meeste andere Limburgse dammers presteerden enigszins beneden verwachting op dit uitstekend door Clemens Crucius en Tom Mankowski georganiseerde toernooi. Zie verder de eindstand en enkele foto's.
 


Rooster nationale competitie gewijzigd

[20-07-2007] De KNDB heeft het rooster van de nationale competitie in de Hoofdklasse B gewijzigd. Op de PLDB-website is het programma voor de vier deelnemende Limburgse teams inmiddels aangepast.
 


Ratinglijst per 1 juli 2007

[16-07-2007] De KNDB heeft vandaag de ratinglijsten per 1 juli j.l. gepubliceerd. De PLDB-lijst wordt aangevoerd door Andrey Kalmakov (Cema/De Vaste Zet) met een respectabele rating van 1524. Snelste stijger is Lou Chappin (Raes DC) met een ratingwinst van maar liefst 60 punten. Janes de Vries (Eureka) is met rating 1012 de hoogste binnenkomer.
 


Provinciale competitie met 8 achttallen

[08-07-2007] Evenals de laatste jaren zal de provinciale clubcompetitie 2007-2008 weer met alle acht bij de PLDB aangesloten verenigingen worden gespeeld. Ook de teamgrootte van acht spelers blijft gehandhaafd. Anders dan voorheen is dat de wedstrijden wat meer over het jaar verspreid zijn, zoals in juni tijdens de jaarvergadering is besloten. PLDB-wedstrijdleider Dré Verheggen heeft inmiddels het rooster vastgesteld; dit keer zal de derde ronde gemeenschappelijk worden gespeeld in Berg en Terblijt.
 


NK Sneldammen voor jeugdclubteams

[08-07-2007] Voor de jeugdviertallen van Cema/De Vaste Zet en DC Roermond was het NK Sneldammen voor jeugdclubteams op 30 juni j.l. in Roermond een leerzame ervaring, doch qua resultaten konden zij helaas geen rol van betekenis spelen. De Limburgse jeugd heeft nog te weinig ervaring om op dit niveau successen te kunnen boeken, maar dat zal de komende periode ongetwijfeld veranderen. Maar liefst 22 teams uit alle windstreken van het land namen deel aan dit toernooi, bij DC Roermond gehouden wegens het 25-jarig jubileum van deze vereniging. Nederlands kampioen werd GDC Gorinchem. Voor alle info over dit evenement wordt verwezen naar de website van DC Roermond, waar tal van verwijzingen naar impressies, foto's, een TV-filmpje, enz. zijn vermeld.
 


Examentijd

[08-07-2007] Onlangs werd bij Cema/De Vaste Zet het damseizoen 2006/2007 afgesloten met enkele examens. Audrey Roumans en Nina Bockting behaalden weer een volgend diploma, zo is te lezen in het verslag van jeugdleider Erwin Heunen. Ook bij Eureka werden de afgelopen weken diverse jeugdexamens afgenomen. Alle geslaagden worden genoemd op de clubwebsite d.d. 15-06-2007, 22-06-2007 en 29-06-2007. Het aantal jeugdleden bij de club uit Hoensbroek is inmiddels tot boven de tien gestegen. En op Basisschool St. Joseph in Valkenburg slaagden enkele weken geleden maar liefst 22 leerlingen van groep 5 voor het Van der Wal diploma. Hopelijk worden kinderen hierdoor gemotiveerd om de weg naar de echte damclub te vinden. Iedereen van harte proficiat! Zie ook de Muur van damkennis die door provinciaal jeugdcoördinator Rob Aartsen op de website van de Limburgse damschool wordt bijgehouden.
 


 
Ouder nieuws