Afdrukken
Categorie: Jeugdwedstrijden
Hits: 1601

Tien deelnemers schreven er dit seizoen in voor de provinciale jeugdtitels. Vier kampioenschappen stonden er op het spel. Voor elk van de kampioenen ligt er een ticket voor deelname aan de halve finale om het kampioenschap van Nederland in het verschiet. Bij de aspiranten geldt ditzelfde voor de als nummer 2 eindigende deelnemer.

 

Bij de junioren vermeldde de deelnemerslijst twee namen. Folkert Jansen (Cema/De Vaste Zet en Eureka) pakte de Limburgse titel. In een dubbel tweegevecht wees hij zijn Eurekaclubgenoot Noureddine Ucher naar het tweede plan.

 

Drie inschrijvingen waren er bij de aspiranten. Titelverdediger Tom Swelsen (Eureka) was hier duidelijk de sterkste van het drietal. Hij klopte zowel Djordy Suylen (DC Roermond) als Sylvia Ek (Eureka). De twee laatsten deelden in hun onderlinge duel de punten.

 

Bij de pupillen kwamen er vier inschrijvingen binnen, bij de jongste categorie, de welpen, helaas slechts een enkele. Om alle inschrijvers competitie-ervaring te laten opdoen streden de deelnemers in deze twee categorieën in één groep om de beide titels. Bij de pupillen ging de strijd, zoals verwacht werd, tussen titelhouder Jitse Slump (Eureka) en Ivar Jansen (Cema/De Vaste Zet en Eureka). Het lot koppelde deze kemphanen in de laatste ronde aan elkaar en dat kwam het verloop van het toernooi ten goede. Jitse won de beslissende partij en hij pakte dus de titel. De Eurekadames Meggie Horstenbach, Dieuwke Slump en welp Rianne Vink verdeelden in de onderlinge partijen de buit. Meggie kwam tot 3 punten, Dieuwke tot 2 en Rianne pakte een remise tegen Meggie.
Rianne werd de nieuwe Limburgse kampioene bij de welpen.

 

Folkert, Tom, Jitse en Rianne feliciteren we met de door hen behaalde Limburgse titels.

Folkert, Tom, Jitse, Ivar en Rianne wensen we veel succes bij de voorbereiding voor de nationale titelstrijd. 

 

Wat uit het deelnemersveld heel duidelijk blijkt: het al vaker geroemde jeugdwerk binnen Eureka steekt ook nu weer met kop en schouders boven de rest uit. Op één na hebben alle deelnemers aan dit kampioenschap van Limburg een sportieve band met damclub Eureka. Dit gegeven moet voor de andere Limburgse verenigingen zo langzamerhand toch een teken aan de wand zijn.