Afdrukken
Categorie: Jeugdwedstrijden
Hits: 4043

Gisteren is er gespeeld voor de KNDB Halve Finale NK pupillen en junioren in Roermond. Jitse Slump en Folkert Jansen zijn namens Limburg de kandidaten die zich hebben opgegeven voor dit toernooi. Folkert zat in een zware groep waarin o.a. Bert Aalberts, Dirk Joosten en ex-wereldkampioen aspiranten Thijs van de Broek in zitten. Laatste twee spelers kennen wij nog van de HF NK aspiranten 2008 in Montfort.  Een leuk detail Thijs van den Broek zullen we aankomend damseizoen vaker in Limburg tegen komen, hij zal dan voor het eerste van de Vaste Zet uitkomen in de Nationale Competitie.


 

In Roermond waren de carnavalsliederen van ver te horen, maar voor aanvang van het toernooi klonk er een heel ander lied in de Jo Gerrishal. De jeugdcoördinator van Limburg, Jacob Slump, zag gisteren Abraham. Niet iemand die in deze kledij over straat liep, maar de echte Abraham. Uit volle borst werd door de deelnemers en jeugdleiders "Lang zal hij leven" gezongen. 

Jitse Slump is een grote kanshebbers voor de eerste plaats. Het grootste gevaar voor de kleine Slump is het onderschatten van de tegenstander. Vaak zitten er onverwachte talenten in deze categorie die het tijdens zo'n toernooi ineens op de heupen krijgen. In de derde ronde moest de Limburger tegen Lucas Veldhuizen, niet een van de minste jeugdspelers. Hier ging het net goed en moest Jitse blij zijn met een remise. Met beide benen weer op de grond werd in de vierde ronde weer de 2 punten naar binnen gesleept. Na de eerste 4 wedstrijden op deze zaterdag is Jitse koploper. Volgende week zaterdag, de laatste 3 wedstrijden.

 


 

Voor Folkert Jansen, die een heel goed seizoen draait in de Nationale Competitie, waren de verwachtingen hoog gespannen. Helaas voor hem deze keer geen weekje vakantie tijdens een persoonlijk Nationaal kampioenschap, maar 2 volle zaterdagen waar het keihard werken is voor de punten. Folkert heeft 3 remises behaald uit 4 wedstrijden. Een verdienstelijk resultaat voor de talentvolle Eurekeaan. Volgende week zullen er wedstrijden gewonnen moeten worden om kans te hebben op een Finale plek.

 

 

Voor Limburg de primeur, de wedstrijden waren gisteren live te volgen via internet. Ben je nieuwsgierig? Voor een impressie, klik hier. Vanaf volgende week zaterdag rondom 11:00 kun je de laatste 3 ronden volgen.

Voor de tussenstanden kun je naar Toernooibase gaan:

  1. HF NK Junioren Algemeen
  2. HF NK Pupillen Algemeen