Afdrukken
Categorie: Nieuws
Hits: 150

Tomi Maturin Nyamsi wint 19e Open Euregionaal sneldamtoernooi.


Zaterdag 28 December heeft Brusselnaar  Tomi Maturin Nyamsi met overmacht Open Euregionaal sneldamtoernooi gewonnen. De lokale favoriet Andy Damen wist beslag te leggen op de tweede plaats en de Tilburger Tom Swelsen werd derde. 

 Met een ruime voorsprong ging de winnaar de laatste ronde in. Zelfs een nederlaag tegen Martijn van Gortel was mogelijk nog voldoende om winnaar te worden. De eindoverwinnning kwam helemaal niet in gevaar en het werd een gemakkelijke remise voor hem en de eindzege was een feit.

Maastrichtenaar Andy Damen deed een verwoede poging om als eerste dammer in de geschiedenis de double te winnen. In December had hij immers al de Euregio Pokal gewonnen, maar meer dan een 2e plek zat er helaas niet in.

Tom Swelsen haalde dankzij een eindsprint in de 2e toernooihelft toch weer het erepodium net als verleden jaar.

Op deze zaterdagmiddag waren er 29 dammers op het toernooi afgekomen waarvan 8 Belgen, 1 Poolse dammer ( Djordy Suylen)  en 1 Israelier (Eddy Janssen). De laatste 2 hadden een kerstreces in de buurt en wilden de gelegenheid waarnemen een aantal oud bekenden in een toernooi te ontmoeten en bij beiden was te zien dat ze het dammen niet verleerd waren en eigenlijk wilden ze regelmatiger dit soort toernooien spelen.

Bron: damclubmaastricht.nl


Nieuwjaarstoernooi DV Schaesberg 2020

Ons traditionele Nieuwjaarstoernooi was wederom gezellig, leuke partijtjes zijn er gespeeld, maar helaas wel een beperkte opkomst met slechts 12 deelnemers. Of het nu lag aan de niet rond gemailde uitnodiging (door gevraagde tussenpersoon), de link naar de uitnodiging op de PLDB-site die niet werkte of het door Wiel geopperde ongunstige moment. Wie zal het zeggen......

Dat laatste acht ik van niet, aangezien we ook een keer 46 deelnemers op een vergelijkbaar moment gehad hebben. Wellicht een ongelukkige samenloop van omstandigheden......

Hoe het ook zij, Dieter en Gijs gaven aan dat we met dit deelnemersaantal geen Zwitsers konden spelen aangezien het programma dan kon vastlopen in de laatste ronde(s). Daarom hebben we 2 poules van 6 gemaakt en daarna een (kruis)halve finale tussen de nummers 1 en 2 van elke poule. De winnaars uit de halve finales speelden in de finale tegenover elkaar terwijl de verliezers een troostfinale speelde. De overige deelnemers speelden 2 ronde tegen de nummers 3 en 4, respectievelijk de nummers 5 en 6 uit de andere poule, afhankelijk van hun (gelijke) positie in de voorronde.

Na de poulewedstrijden stonden in de ene poule Gijs Schoenmakers, Martijn van Gortel en Peter Schellekens op de gedeelde eerste plek met een gelijk aantal punten, onderling resultaat en SB! De loting gaf aan dat Gijs en Martijn als de nummers 1 en 2 gerangschikt werden.In de andere poule haalden Wiel Maertzdorf en Leon Oudenes een aantal punten van 8 uit 5, maar het onderlinge resultaat wees Wiel als poulewinnaar aan.Leon Oudenes won uiteindelijk door in de halve finale Gijs en in de finale van Martijn te winnen.

Na vele jaren werd ons toernooi weer eens gewonnen door een eigen clublid.

De ranglijst is als volgt:

1 Leon Oudenes

2 Martijn van Gortel

3 Wiel Maertzdorf

4 Gijs Schoenmakers

5 Tom Swelsen

6 Peter Schellekens

7 Dieter van Gortel

8 Dennis Joosten

9 André Maertzdorf

10 Jeroen Huskens

11/12 Manon Oudenes-Bassant en Wiel Janssen

Bron: Facebook, Limburgse damhoekje