Afdrukken
Categorie: Nieuws
Hits: 397
Aan: besturen van de verenigingen aangesloten bij de PLDB

Betreft: PLDB Clubcompetitie 2020/2021

Sittard, 9 september 2020

Beste bestuurder,

Velen van u vroegen het zich wellicht al af: “Wordt er een start gemaakt met de PLDB Clubcompetitie, en andere dam-activiteiten binnen de PLDB?”. Welnu, middels dit schrijven wenst het bestuur van de PLDB u te informeren.

Reeds vooraf willen wij benadrukken dat wij hopen dat iedereen naar omstandigheden nog gezond en wel kennis neemt van deze informatie. De huidige situatie omtrent COVID-19 beperkt de PLDB ernstig in haar functioneren, en van veel activiteit is dan ook geen sprake. Onze leden bevinden zich voor ruim 70% in de risicogroepen, en het organiseren van activiteiten vergt dan ook veel organisatie, maar vooral veel, heel veel voorzichtigheid.

Niets organiseren is voor een bond echter geen optie, en derhalve overwegen wij om eventueel(!) de PLDB Clubcompetitie als pilot op te starten. Het organiseren van andere activiteiten welke gewoonlijk onder de PLDB vallen is derhalve nog niet aan de orde.

Omtrent de PLDB Clubcompetitie voelt de PLDB zich genoodzaakt de nodige veiligheids- en gezondheidsmaatregelen te benoemen. Naleving van deze regels is een vereiste, en zullen door de Corona-functionaris van de thuisspelende vereniging na iedere wedstrijd moeten worden gerapporteerd. Tevens zal het bestuur vóóraf beslissen of een speellocatie voldoet voor deelname aan de PLDB Clubcompetitie.

De te treffen maatregelen:

Wij beseffen ons ter degen dat bovenstaande maatregelen geen leuke maatregelen zijn, maar met name ons ledenbestand noopt ons tot deze maatregelen. Verder willen wij aanvullen dat er nog geen speeldata worden gemeld. Dit is afhankelijk van het aantal inschrijvingen.

De PLDB Clubcompetitie zal alleen doorgang vinden bij het inschrijven van 6 of meer teams.

Bent u, uw club, en uw leden bereid om aan al bovenstaand te voldoen, dan kunt u zich middels een e-mail tot 30 september 2020 aan de secretaris van de PLDB (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) inschrijven. Vermeld hierbij:

Met vriendelijke groet,

Namens het PLDB bestuur,

Martijn van Gortel

Voorzitter