Afdrukken
Categorie: Persoonlijke wedstrijden
Hits: 2826

Vier internationale grootmeesters die vrijdag nog deelnemer waren aan het in Urk afgesloten WK, zaten zaterdagmiddag in Salou (Spanje) alweer gebogen over de honderruitenborden.

Hoezo, een rustperiode houden na een geestelijke inspanning gevolgd door een lange trein/busrit dan wel iets minder vermoeiende vlucht? Onder de 140 deelnemers (een record) aan de Spaanse kust dit jaar ook weer een handvol Limburgse dammers. En die gaan niet naar het zuiden om alleen maar van de Spaanse zon te genieten. Het is de komende dagen hard werken geblazen voor de Limburgers die daar intussen graag geziene gasten zijn.

Olga Kamychleeva, Brion Koullen, Martijn van Gortel en Wiel Maertzdorf kwamen flitsend uit de startblokken. Ze kwamen alle vier in de openingsronde tot de volle winst. Jitse Slump speelde in de eerste ronde een geweldige partij, maar hij trof het niet met zijn tegenstander: GMI Arnaud Cordier uit Frankrijk (open Nederlands kampioen 1997 in Nijmegen) zette de jeugdige Landgraver de voet dwars. Toch wordt er van de deelnemers wel iets gevraagd: omdat de airco niet helemaal volgens de fabrieksspecificaties werkt loop de temperatuur in de speelzaal op tot zo'n 36 graden. Dan wil je wel een extra druppel lichaamsvocht verliezen, of je dat nu wil of niet. De Limburgers laten zich niet wegslaan door een beetje warmte.

Salou Open 2011 duurt tot en met maandag 6 juni, dus voor degenen die het allemaal van heel nabij willen meemaken..... het kan nog via een last-minute.

Voor uitslagen en stand klik hier .