Afdrukken
Categorie: Teamwedstrijden
Hits: 2176

Zaterdag 2 oktober 2010, de 2e ronde van de Nationale Competitie.

Zaterdag is alweer voor de 2e ronde van Nationale competitie gespeeld. Twee van de vijf Limburgse teams speelden dit weekend niet. Raes 2 was vrij en het tweede team van de Vaste Zet hoefde niet af te reizen naar DC Lent, dat vanwege een sterfgeval verstek moest laten gaan. Na een sabbatical year keerde Erwin weer terug (?) in de Nationale Competitie en won met het eerste van de Vaste Zet van Den Haag. Na de onnodig verloren wedstrijd van twee weken terug won het eerste team van Maastricht deze keer van BDV Bennekom. Het team van Eureka verloor van Micone 2.

 

Hoofdklasse B

De regenten uit Den Haag mochten zaterdag afreizen naar Geleen. Net als in de politiek waar het kabinet kantje boord gevormd is, won de Vaste Zet ook kantje boord van Den Haag. Om eerste te worden in de hoofdklasse en te blijven, moet je af en toe geluk hebben als het allemaal tegenzit. De Vaste Zet won met 11-9 van Den Haag. 

de Vaste Zet - Den Haag  11 - 9  (persoonlijke uitslagen

Verslag op de site van CEMA/ de Vaste Zet.

 

1e Klasse C:

Het eerste team van Maastricht had deze keer weer een thuiswedstrijd. BVD Bennekom reisde met goede moed af richting het zuiden, maar moest constateren dat de dammers uit de Limburgse hoofdstad zich deze keer, net als Maastrichtenaar Maxime, niet van de wijs lieten brengen. Een mooie 14 - 6 overwinning als eindresultaat. Wat wij in Limburg zeker behagen is, dat we weer een arbiter rijker zijn. Net niet met een maximale score maar met een uitstekend resultaat van 29 uit 30 behaalde Andy Damen zijn arbiter diploma.

DC Maastricht - BDV Bennekom  14 - 6  (persoonlijke uitslagen)

Verslag op de site van DC Maastricht.

 

2e Klasse E:

Eureka ging als enige Limburgse damvereniging in de 2e klasse op visite. Micone 2 uit Tilburg was de gastheer. Net als de vorige keer behaalden Jitse Slump en Folkert Jansen blauwe uitslagen. Helaas was dit niet genoeg voor de overwinning en moest Eureka met lege handen naar huis.

Micone 2 - Eureka   12 - 8 (persoonlijke uitslagen)

Verslag op de site van Eureka.

 

 Standen

 

Individuele Topscores