Afdrukken
Categorie: Teamwedstrijden
Hits: 2221

Zaterdag 27 november 2010, de 6e ronde van de Nationale Competitie.

Het was zaterdag Limburg op z'n best. Bijna alle verenigingen versloegen hun tegestander op eigen bodem, alleen Eureka mocht de punten uit Lunteren ophalen. CEMA de Vaste Zet ontving GDC Gorinchem en het tweede team van Heijmans Excelsior. Raes Maastricht ontving het derde en vierde team uit Huissen.

Hoofdklasse B

Na de toppers allemaal met de neus op de feiten gedrukt te hebben moet de het eerste team van de Vaste Zet het gaan opnemen tegen de mindere goden. Het kreeg degradatie kandidaat GDC Gorinchem op bezoek. Met volle sterkte is tegen dammers uit Gorinchem aangetreden, want verslapping is in deze fase van de competitie is niet toegestaan. Er moet gewonnen worden, want Damlust Gouda die de 2e plaats inneemt op de ranglijst, heeft maar 1 punt achterstand op koploper uit Geleen. Aan de opdracht is voldaan, de tegenstander mocht maar zeven bordpunten mee naar huis nemen. Over 2 weken wederom een degradatiekandidaat, O20.

de Vaste Zet - GDC Gorinchen 13 - 7  (persoonlijke uitslagen

Verslag op de site van CEMA/ de Vaste Zet.

 

1e Klasse C:

Voor het eerste team uit Maastricht is het elke landelijke wedstrijd de grenzen van hun eigen kunnen verkennen. Het zelfvertrouwen van de dammers is goed, want de doelstelling is gehaald. Klassebehoud is gegarandeerd, maar de vraag is zit er nog meer in dit damseizoen? Van het derde team van VBI Huissen moet wel gewonnen willen de Maastrichtenaren mee willen draaien in de top. Ook aan deze opdracht is voldaan. Huissen mocht net als Gorinchem ook maar 7 bordpunten mee naar huis nemen. Op 11 december mag Raes tegen ADG die net zoveel punten hebben als Maastricht. Volgens mij wil iedereen dan wel tegen Ton Sijbrands spelen. Mocht het Andy of Gijs worden .....  we kunnen ons enkele jaren terug nog wel de landelijke wedstrijd herinneren waar Andy remise speelde tegen Harm. Of de remise van Gijs tegen de huidige wereldkampioen Schwarzman, tijdens het Brunssumdamtoernooi. Zal het David opnieuw lukken om een Goliath op zijn knieën te krijgen?  

Raes Maastricht - DV VBI Huissen 3  13 - 7 (persoonlijke uitslagen)

Verslag op de site van DC Maastricht.

 

2e Klasse F:

Na de onnodig verloren wedstrijd in de 5e ronde tegen WSDV 3 is het tweede team met volle moed begonnen aan de wedstrijd tegen de medekoploper Heijmans Excelsior. Het was scherp blijven en de wedstrijd tot een goed einde brengen. Dit is de enige manier om andere verenigingen van de koppositie af te stoten. En het tweede van de Vaste Zet is hier goed in, is gebleken afgelopen zaterdag. De dammers uit Rosmalen gingen met 7 punten naar huis. Het vierde team van WSDV voldeed aan zijn plicht en snoepte het derde team van WSDV een punt af. DC Nijmegen won van Micone 2 zodat de Vaste Zet samen met DC Nijmegen op de eerste plaats staat. DC Nijmegen heeft wel 1 wedstrijd minder gespeeld, maar de Vaste Zet kan op 11 december tegen DC Nijmegen orde op zaken stellen.

WSDV 3 - CEMA/De Vaste Zet  2  (persoonlijke uitslagen)

Verslag op de site van CEMA/de Vaste Zet.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

De monsteruitslag van het weekend. Eureka ging met twee jeugdspelers, waaronder jeugdspeler van het jaar Folkert, in zijn gelederen richting jeugdvereniging Lunteren. Jitse was aan het hockeyen en liet deze wedstrijd aan zich voorbij gaan. Wat kan er gezegd worden van een 19 - 1 einduitslag? Dit moet heel goed gevoeld hebben bij de dammers uit Hoensbroek en geeft zeker vertrouwen voor de toekomst.  Dat Peter Swelsen als enige met 1 punt naar huis ging, zullen we geen punt van maken. Over twee weken de zware wedstrijd tegen Lent 2.

DES Lunteren 3 - Eureka 1 - 19  (persoonlijke uitslagen)

Verslagen op de sites van Eureka.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Na elk seizoen onderaan de ranglijst te hebben gestaan is het tweede team van Raes Maastricht hiervan eindelijk van verlost. Met een mooie overwinning op het vierde team van Huissen staat Raes Maastricht op de 8e plaats. Het tiental heeft naar vermogen afgelopen zaterdag zich van zijn beste kant laten zien. Er zaten mooie partijen bij en het is duidelijk merkbaar dat er progressie geboekt wordt. De volgende doelstelling van dit team zal volgend seizoen kunnen zijn. Een goede subtopper worden waar toppers rekening mee moeten gaan houden. Als voorproefje over twee weken de zware wedstrijd tegen WSDV 3.

DV VBI Huissen 4 - Raes Maastricht 2  5 - 15  (persoonlijke uitslagen)

Verslagen op de sites van Raes Maastricht.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Standen

 

Individuele Topscores