Op woensdag 16 maart 2011 vindt in Haelen (gemeente Leudal) de finale plaats van het Limburgs kampioenschap schooldammen voor het basisonderwijs. De plaatselijke basisschool De Leerlingst is die middag gastheer voor de deelnemende viertallen.                                                                                 (Lees verder)

Zoals de laatste jaren gebruikelijk is wordt de finaleronde gespeeld middels een open inschrijving. Dat betekent dat elke basisschool in Limburg met een of meer viertallen kan deelnemen. Er wordt gespeeld om twee Limburgse titels: een kampioenschap voor pupillen (in principe voor de leerlingen uit de groepen 7 en 8) en een kampioenschap voor welpen (leerlingen uit de overige groepen). Twee Limburgse welpenteams en vier Limburgse pupillenteams plaatsen zich voor de landelijke vervolgwedstrijden om het schooldamkampioenschap van Nederland (halve finales worden op 12 locaties regionaal gespeeld op zaterdag 14 mei, de finale is op zaterdag 28 mei in Borne). Mogelijk wordt een van de halve finales in Limburg georganiseerd.

Scholen die aan de Limburgse schooldamfinale willen deelnemen worden verzocht kontakt op te nemen met de coördinator via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We zullen u dan de wedstrijdvoorwaarden (populaire versie) toesturen en uiteraard ontvangt u over enkele weken de uitnodiging met de locatieaanduiding, aanvangstijdstip en het wedstrijdschema.

In verband met de voorbereidingen zien we de aanmeldingen graag vóór 1 maart tegemoet.