Het team van Draughts10x10 heeft veel positieve reacties ontvangen op de eerste aflevering van de masterclass van Ton Sijbrands, dank daarvoor!

Hierbij de tweede aflevering (en het tweede gedeelte van de partij Gerrit de Bruijn – Ton Sijbrands, trainingspartij Muiden) van de masterclass serie van Ton Sijbrands:  https://www.youtube.com/watch?v=rVfsz8DjVtA

Vergeet niet om te abonneren op het YouTubekanaal van Draughts10x10, dan weet je zeker dat je niets mist van deze geweldige masterclass serie! Elke woensdag om 19:00 komt er een nieuwe aflevering online op het YouTubekanaal van Draughts10x10, er zijn in totaal acht afleveringen.
Melvin Koullen is vandaag (4 juli) prima uit de startblokken geschoten bij het NK aspiranten. In de openingsronde won hij van Nick Bolks.
Met Olga Kamychleeva als een van de vrouwen die het Nederlanse team vormen en Jitse Slump die bij de mannen een van het  Nederlands kwartet vormt, is de KNDB zowel bij de vrouwen als bij de mannen als de grote overwinnaar vanuit Turkije terugekeerd van het WK-teams. Beide Limburgers leverden in de cruciale duels substantiele bijdragen in het Nederlands succes.
Uitnodiging PLDB Damdag

Ter viering van de heropstart van alle damactiviteiten binnen Limburg, na een lange – vrijwel damloze – periode willen wij alle PLDB leden voor de tweede keer uitnodigen voor een gezamenlijke damdag.

Deze 2e PLDB- damdag wordt gehouden op zaterdag 21 mei 2022 in Roermond.

Er wordt individueel gespeeld in groepen van vier dammers die naar sterkte zijn ingedeeld. Derhalve ontstaat ook een goed trainingstoernooi.

De bedenktijd is 30 minuten, plus 10 seconden per zet. Noteren is niet verplicht.

Het globale programma is als volgt:

Olga neemt als lid van het Nederlandse damesteam deel aan het EK voor teams. Jitse Slump maakt zijn opwachting bij de mannen. Het kampioenschap wordt gehouden in Izmir (Turkije).