Het Limburgs kampioenschap rapiddammen, dit jaar voor het eerst officieel op de damkalender vermeld, is geëindigd in een overtiuigende zege voor Andy Damen. Het kampioenschap werd gespeeld in de vorm van een cyclus van vier toernooien. Bij elk van die toernooien konden punten worden vergaard en na vier ronden is een eindklassement opgemaakt waarbij de resultaten van die vier toernooien bijelkaar werden geteld.

Kersvers meervoudig Limburgs kampioen Martijn van Gortel heeft het Variantentoernooi in Geleen op zijn naam geschreven.
Op de website van De Vaste Zet vindt u een verslag van dit evenement.
Martijn van Gortel heeft vandaag in Maastricht zijn provinciale damtitel geprolongeerd. In de slotronde won hij van zijn clubgenoot Bert Verton. Gijs Schoenmakers, na de zesde ronde medekoploper, kwam tegen zijn clubgenoot Dré Verheggen niet tot winst. Van Gortel kwam in de zeven ronden tot 11 punten, Schoenmakers bleef steken op 10. Wiel Maertzdorf werd met eveneens 10 punten derde. Het is voor het eerst sinds 1979 dat de voorzittervan de (P)LDB kon worden gehuldigd als provinciaal kampioen. Destijds was Antoon Pierik succesvol. Pierik eindigde nu als 8e.
Tot ongenoegen van het bestuur voelen wij ons genoodzaakt onderstaand statement de wereld in te helpen.

Tijdens de laatste speelronde van de PLDB-clubcompetitie is de wedstrijd DIOS/Eureka 1 - DV Schaesberg in 4-4 geëindigd, hetgeen betekent dat beide ploegen puntgelijk op plaats één zijn geëindigd. Er zijn echter zaken gebeurd, welke wij liever niet hadden gezien, en welke een eerlijk wedstrijdverloop kunnen hebben beinvloed.

Allereerst is de dagelijkse leiding zeven speeldagen in handen geweest van het organiserende DIOS/Eureka, waarvoor het bestuur van de PLDB haar hartelijke dank uitspreekt.

Darja Koullen is bij de meisjes juniorenals tweede geeindigd achter haar grote rivale Tamar Visser. In de laatste ronde speelde Darja, met een punt achter de leider, alles of niets en het werd een niets. Met 7 uit 5 eindigde zij dus als tweede.

Melvin schopte het bij de pupillen tot een mooie vierde plaats. Melvin kwam in de slotronde tot winst er daarmee voorkwam hij een beslissingsduel tussen zijn tegenstander en de nieuwe kampioen. Met 10 uit 8 kan hij terugblikken op een geslaagde deelname.