Bent u de mening toegedaan dat de gezamenlijke denksporters een vuist moeten maken richting de krant in een poging ook in 2018 de denksporten een warm plekje te geven in de krant dan vindt u hieronder enkele voorbeelden die, aangevuld met uw eigen inspiratie, voor u een raamwerk kunnen vormen om een reactie richting de krant te schrijven.

Probeer zelf ook maar een brief te sturen , maximaal 200 woorden naar de redactie, dit kan door een mail (met vermelding naam, woonplaats en tel. nummer) naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Wellicht dat het aantal klachten maatgevend is om op een besluit terug te komen. 
---------------------------------------------------

Blijft de Limburger de beste vormgegeven regiokrant van Europa?


Op 19 November kopte deze krant trots dat bovenstaande titel was veroverd.  Wat dat regio aspect betreft maakt de krant op dit moment m.i. een verkeerde keuze.

Tot voor kort was er wekenlijks een bridge-, schaak- en damrubriek. Er werd bericht over de bridge partijen, schaken op basisscholen, de strijd van de dammers in competities waaronder over de internationale prestaties van de Limburgse dam- en schaakjeugd. Een en ander werd met hoogstaande technische analyses aangevuld. Denksport en regionieuws werden voortreffelijk gecombineerd en in fraaie opmaak gepubliceerd. Deze artikelen kostten de krant minder dan 1 pagina per week. Met het oplossen van een sudoko of een cryptogram is niets mis, maar de hoeveelheid (afgelopen woensdag zelfs 5 pagina’s) is teveel van het goede. Ik zie hier ook geen enkel regionaal aspect in, het neigt meer naar een nationaal puzzeltijdschrift.  Hopelijk komt de redactie tot inkeer, denksportrubrieken kunnen mensen stimuleren om tegen andere mensen te bridgen of te dammen of te schaken in verenigingsverband. Het Limburgse verenigingsleven in denksporten zou hier meer bij gebaat zijn.

-----------------------------------------------------

Met verbazing hebben we de afgelopen week kennis genomen van de mededeling in de denksportrubrieken van dagblad De Limburger dat er vanaf het nieuwe jaar in de vernieuwde krant geen plaats meer is voor denksportrubrieken. De schakers, dammers en bridgers, allen lezers van de krant, zijn tientallen jaren vertrouwd met een wekelijkse rubriek van hun geliefde denksport in de regionale krant. Over en weer worden elkaars rubrieken gretig gelezen, al blijft het zuiver technische deel doorgaans voorbehouden aan de echte beoefenaars van de drie genoemde denksporten. Maar de rubrieken worden geconsumeerd en daar draait het bij een dagblad toch om.

De redenen van de redactionele koerswijziging zijn aan de lezers niet bekend gemaakt. Een argument als ruimtegebrek lijkt ons geen plausibele reden geweest te zijn. Hier en daar een foto afdrukken in een iets kleiner formaat biedt voldoende ruimte voor het opnemen van een denksportrubriek.

We hopen dat de redactie spoedig op haar schreden terugkeert en de denksportrubrieken in ere herstelt. De lezerskring zal dit gebaar beslist weten te waarderen.