Beste dammers, 

We sturen u deze mail omdat wij u graag kennis willen laten maken met onze nieuwe damwebsite lidraughts.org. We hopen dat deze website (ook) voor de professionele damwereld een verrijking wordt. Daarnaast dromen we ervan de damsport wereldwijd groter te kunnen maken. 

We hebben lidraughts.org gemaakt met als enige doel een fijne online plek te maken waar iedereen gratis kan dammen. Alle huidige en toekomstige mogelijkheden van de website zijn gratis voor iedereen toegankelijk, en er zal nooit reclame worden getoond!  

 

Je kan op lidraughts.org zowel normaal dammen (internationaal 10X10) als Fries dammen. Je kan losse potjes spelen (met of zonder rating), aan toernooien deelnemen, en simultaans geven of er aan deelnemen. 

Als leermogelijkheden hebben we een analysebord, een groeiende verzameling tactische puzzels, en de mogelijkheid voor studies. Met deze studies kan je zelf lesmateriaal maken of dat van anderen bekijken, en bijvoorbeeld live lessen geven voor andere gebruikers op een gedeeld analyse bord.

Verder hebben we een forum, een tool om de coördinaten van het dambord te oefenen, de mogelijkheid om PDN partijen van bijvoorbeeld toernooibase te importeren en analyseren (zowel Fries als gewoon dammen), en meer!

De website is momenteel beschikbaar in het Nederlands en in het Engels, en in de toekomst ook in andere talen.

Voor de toekomst staan er nog vele andere uitbreidingen en verbeteringen ingepland, waaronder de mogelijkheid om live computeranalyse voor je partijen aan te vragen, een online computertegenstander, een opening verkenner en eindspeldatabase, en meerdere damvarianten.

Het is een open source project, dus voor alle geïnteresseerden is ook de volledige broncode in te zien op https://github.com/RoepStoep/lidraughts 

Lidraughts.org is nog geen drie weken oud op het moment van schrijven, en we kunnen alle naamsbekendheid gebruiken. Hoe mee spelers, hoe meer vreugd. Dus als de website bevalt, zegt het voort!

Met vriendelijke groeten,

Stefan Schermann en Fedde Kramer