Frans de Jonge, sinds 2 november voorzitter van de KNDB, is voornemens een bestuurlijk rondje Nederland te maken langs alle provinciale dambonden.

Omdat de PLDB relatief gering van omvang is hebben we als bestuur aangeboden om meteen de Limburgse damverenigingen in deze kennismakingsronde te betrekken.
Het is een kennismakingsronde, niets meer en niets minder. Er zullen geen besluiten worden genomen, maar juist om die reden is het van het grootste belang dat de dammers aan de basis zich laten horen. Elke stem is er één, elke mening is belangrijk. De voorzitter geeft als agendapunten aan: schets jullie beeld over hoe het nu is en waar jullie naar toe willen en wat kunnen wij dan voor elkaar betekenen. Dat mag van alles zijn. Competities over de grenzen van de provincie heen, met België ( Genk), alles kan. Wat kan de KNDB voor jullie doen.
Het is aan de verenigingen om aan te geven met hoeveel personen jullie deze bijeenkomst willen bijwonen. Wij hopen dat elke vereniging met tenminste twee personen vertegenwoordigd zal zijn. Met name nodigen wij onze Belgische damvrienden uit in Roermond aan te schuiven.