PLDB SLUIT SEIZOEN 2019-2020

Voor weinigen onverwacht, maar toch met pijn in het hart, heeft het bestuur van de PLDB besloten het seizoen 2019-2020 per direct te beëindigen.

De huidige COVID-19 maatregelen, en bijbehorende restricties zorgen er voor dat de damsport voorlopig tot zeker medio augustus niet in officiëel wedstrijdverband beoefend kan worden. Om niet te lang van stof te zijn, zullen wij hieronder per toernooi toelichten wat de gevolgen zijn.

PROVINCIALE CLUBCOMPETITIE

In deze competitie spelen diverse verenigingen met meerdere teams. De huidige stand heeft het bestuur doen besluiten om DIOS/Eureka uit te roepen tot winnaar van de Provinciale Clubcompetitie, seizoen 2019-2020. 

PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP

In deze competitie waren reeds vijf van de zeven ronden gespeeld. Gezien de royale voorsprong van de koploper, alsmede het feit dat deze verreweg de meeste concurrenten reeds heeft getroffen, heeft het bestuur besloten Martijn van Gortel uit te roepen tot winnaar van het Provinciaal Kampioenschap 2020.

PROVINCIAAL SNELDAMKAMPIOENSCHAP

PROVINCIAAL BEKER-TOERNOOI

Beide eendaagse evenementen zijn dit seizoen niet georganiseerd. Daar ook de landelijke vervolgwedstrijden op deze evenementen reeds zijn afgelast, heeft het bestuur besloten deze wedstrijden niet te organiseren.

ALGEMENE LEDENVERGADERING

De ledenvergadering, gepland eind juni, zal worden verplaatst naar op zijn minst begin september 2020. Mocht dit eerder mogelijk zijn door bijvoorbeeld voortijdig opheffen van COVID-19 maatregelen, dan kan er nog van deze beslissing worden afgeweken.

OVERIGE EVENEMENTEN

Voor overige evenementen, zoals het lopende Limburgs Veteranenkampioenschap, Brunssum Damtoernooi en de diverse clubavonden en –toernooien, waaronder de diverse kampioenschappen bij de jeugd (eendaagsevenementen),  laten wij de berichtgeving over aan de organiserende verenigingen.

1 mei 2020

Bestuur PLDB