In memoriam Peter Bronstring

Met het verscheiden van Peter Bronstring is een markante persoonlijkheid binnen de Limburgse Dambond van ons heengegaan. Toen Peter lang geleden vanuit de Randstad naar het mooie Limburg verhuisde ging hij al vrij snel op zoek naar een damvereniging in of rond Heerlen. Zijn keuze viel uiteindelijk op damvereniging DIOS en bij de Brunssumse club voelde hij zich van meet af aan thuis. Al gauw kwamen de Limburgse dammers er achter dat je, als je Peter als tegenstander trof, rekening moest houden met een lange dampartij, het geheime wapen in de strijd om de punten. Eenmaal achter het bord zittend was hij de rust zelve. Menige dammer heeft mogen ervaren dat Peter zich in een partij kon vastbijten met alle gevolgen van dien. Hij miste niet graag een clubavond.

Na enkele jaren greep hij de kans aan om voor damclub Maastricht uit te komen in de landelijke damcompetitie. Zijn gedrevenheid kwam hem ook daar goed van pas.
In 2008 werd Peter voorzitter van de Limburgse dambond. Als dammer zonder Limburgs verleden werd hij geaccepteerd als boegbeeld van het bestuurlijke dammen. Zelf bestempelde hij zijn voorzitterschap als een op de winkel passen. De dammers wisten wel beter, want enkele herverkiezingen volgden. Bestuursvergaderingen, niet bepaald iets waar hij naar uitzag, vonden bij voorkeur bij hem thuis plaats. Anne zorgde dan voor een natje en een droogje en de bestuursleden waren geziene gasten in huize Bronstring.

Zijn deelname aan het Brunssumse damtoernooi was voor Peter een hoogtepunt, zeg maar gerust, hét hoogtepunt  van het damseizoen, daar leefde hij naar toe. Toen zijn gezondheid hem parten begon te spelen vond hij in het damspel een uitlaatklep, dat wekelijkse uitje wilde hij onder geen beding missen.

Wij wensen Anne en de naaste familie van Peter veel kracht en sterkte toe om dit pijnlijke verlies te dragen.

Peter, rust in vrede.

Bestuur Provinciale Limburgse Dambond