[26-11-2011] Het verrassingseffect lijkt uitgewerkt. Na een wonderbaarlijk flitsende start zijn de dammers van Cema/De Vaste Zet teruggevallen naar een plaats in de middenmoot.

Voor een team dat uitkomt in de hoogste klasse van 's werelds sterkste damcompetitie desondanks nog een prestatie van formaat. Na het ingecalculeerde verlies tegen DEZ Culemborg (ook nu weer een tegenstander waarin grootmeesters en meesters elkaar afwisselen) heeft De Vaste Zet een score van 7 uit 6. Wanneer we bedenken dat enkele teams nog op het eerste (!) wedstrijdpunt wachten lijkt deSittard-Geleense score een veilige basis om het seizoen zonder verdere problemen af te wikkelen.

In de Eerste klasse C verrasten de Dammers uit Oost in eigenh uis het tweede tiental van Cema/De Vaste Zet. Het werd in de Achterhoek 10-10. Fnuikende gevolgen voor de plaats op de ranglijst heeft dit resultaat vooralsnog niet. De voorsprong op de nummer twee van de ranglijst werd weliswaar gehalveerd, maar De Vaste Zet blijft ook na de zesde ronde leider in het klassement. De mannen van Raes DC Maastricht speelden ook gelijk. Zij deden dat in Nijmegen tegen de Nijmeegse damcombinatie.

Eureka (Tweede klasse E) veegde in de provinciale hoofdstad de vloer aan met Raes DC Maastricht 2. Een royale 15-5 zege ging richting Heerlen. Omdat Eureka de volgende ronde vrij is zal het ook op de titel azende Micone, dat zaterdag de nog puntloze hekkensluiter Heymans Excelsior 3 treft, de leiding tijdelijk (?) gaan overnemen.

Voor terugblikken op deze duels klik op de websites van  Cema/De Vaste Zet , Raes DC Maastricht en Eureka.