[02-04-2011] In Tilburg gingen zaterdag jl. de halve finales om het kampioenschap van Nederland bij de aspiranten van start. Limburg heeft hier twee kanshebbers: Tom Swelsen en Ivar Jansen, beiden lid van Eureka.

Na de eerste van de twee speeldagen (er werden zaterdag vier ronden afgewerkt, op 9 april is het afsluitende vervolg) gaan Jannes Kromhout (Wageningen) en Rutger Oskam met elk 7 punten aan de leiding. Tom Swelsen opende met een overwinning op Ivar Jansen, maar hij moest in de tweede ronde aantreden tegen Rutger Oskam. De partij ging voor de dammer uit Landgraaf helaas verloren. De twee overige partijen won Tom, waardoor hij met een punt achterstand op de koplopers nog volop in de race is voor een plek bij de nationale finale.

Voor Ivar verliep de openingsdag aanzienlijk minder gunstig. Hij opende het toernooi dus met een nederlaag tegen Tom, maar in de tweede ronde herstelde hij zich door te winnen van Albert Middelkoop. In de daarop volgende ronden bleven de beide zussen Aleven Ivar de baas. Met 2 uit 4 staat hij nu op de 13e plaats.

Voor de resultaten en de stand zie  Toernooibase