Terwijl in Emmeloord de wereldtoppers in de maand mei gaan bepalen wie de beste dammer van 2011 is, gaan op een tiental plaatsen in ons land

de leerlingen van de basisscholen onderling uitmaken wie er over enkele weken mogen deelnemen aan de finales om het NK schooldammen. Er wordt gestreden in een categorie pupillen en een categorie welpen.

Limburgse scholen spelen over het algemeen in de landelijke finale een bijrol, zo er al een Limburgse school in slaagt de finale te bereiken. Bij de pupillen gebeurde dat voor het laatst in 1996 (De Wegwijzer Heerlen) en bij de welpen voor het laatst in 2000 en 2001 (St Jozefschool Brunssum).

In Haelen strijden zaterdag teams van basisschool De Leerlingst uit Haelen en teams van OBS De Kring uit Beek om de felbegeerde finaleplekken. Maar liefst 104 dammers en damsters worden er zaterdagmorgen om half 11 in Haelen verwacht. Belangstellenden zijn van harte welkom. Ook u begroet de organisatie daar graag.

In de regio-editie van de Trompetter staat de aaankondiging van het evenement ponticifaal op de voorpagina vermeld. Voor het artikel klik  hier.

Jac Hannen