Zaterdag 18 september 2010, de 1e ronde van de Nationale Competitie.

De Nationale competitie is weer begonnen. Het belooft weer een interessant seizoen te worden. Gaan beide teams van de Vaste Zet promoveren? Ze hebben op papier het sterkste team in elke klasse waaraan ze meedoen. Hoe zal het jeugdige team van Eureka het doen dit seizoen? En zullen beide teams van Maastricht beter presteren dan ze afgelopen seizoen hebben laten zien? Laat Koning Winter zich weer zien? Een ding is zeker: de Nationale competitie is klaar voordat carnaval begint, tenzij een team nacompetitie moet gaan spelen.

 

Hoofdklasse B

De Vaste Zet mocht afreizen naar de Randstad om aan te treden tegen het tweede team van Stigt Thans. Op dezelfde locatie vond de topper in de ereklasse, van Stigt Thans - DV VBI Huissen plaats. De Limburgers hadden blijkbaar heimwee naar de ereklasse en lieten duidelijk merken dat ze niet in de hoofdklasse thuishoren. Geen speler van de Vaste Zet verloor zijn wedstrijd. Het tweede team van Stigt Thans werd met 15 - 5 afgedroogd. De eerste hobbel op weg naar het kampioenschap en promotie is genomen.

Van Stigt Thans 2 - de Vaste Zet 5 - 15  (persoonlijke uitslagen

Verslag op de site van CEMA/ de Vaste Zet.

 

1e Klasse C:

Het eerste team van Maastricht had gisteren een debutant die meteen zijn eerste overwinning voor Maastricht boekte: Leon Oudenes is sinds kort Limburger en is ook binnenkort werkzaam in onze hoofdstad.  Daarnaast maakte Wiel Okrogelnik gisteren zijn come-back op nationaal niveau. Daarom gingen de Maastrichtenaren met hoge verwachtingen de strijd aan tegen de dammers uit Asten. Vorig seizoen speelde Raes 1 gelijk tegen Asten, maar afgelopen zaterdag bleef Maastricht toch zonder punten zitten. We mogen verwachten dat het dit team zeker zaal lukken om te handhaven in de 1e klasse.  

DC Maastricht - EAD Asten  8  - 12  (persoonlijke uitslagen)

Verslag op de site van DC Maastricht.

 

2e Klasse E:

Ook in de 2e klasse heeft de Vaste Zet van zich laten spreken bij de opening van de Nationale Competitie.  Het Limburgse team ging met 7 gewonnen- en 2 remise partijen naar huis. Dit moet zeker een goed gevoel geven voor het rest van het seizoen.

DES Lunteren 3 - CEMA/De Vaste Zet  2  4 - 16  (persoonlijke uitslagen)

Verslag op de site van CEMA/de Vaste Zet.

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Het tweede team van Maastricht dat elk jaar weer wat meer ervaring opdoet, zal dit jaar sterker voor de dag komen. Goede spelers zullen, door de komst van de dammers Wiel en Leon, vaker meedoen met het tweede. Tevens zal ook in het tweede team van Raes iemand een come-back maken dit seizoen, Wim Sanders. Hem zullen we in de aankomende partijen ook weer terug zien achter het dambord. Zaterdag is gespeeld tegen het vierde team van WSDV. Met 12 - 8 is de wedstrijd door Raes 2 verloren, maar achteraf gezegd had er meer in gezeten. Er waren zeker mogelijkheden dat de wedstrijd in winst omgezet had kunnen worden. Ivar Jansen was de man van de dag, de jongen zie je per seizoen groeien. Letterlijk en figuurlijk. Met een mooie blauwe remise als resultaat.

DC Maastricht 2 - WSDV 4  8 - 12  (persoonlijke uitslagen)

Verslag op de site van DC Maastricht.

 

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Eureka zal het dit seizoen zonder Frank Verdel moeten doen, dit is een grote aderlating voor het jeugdige team van Eureka. Daar staat tegenover dat de jeugd van Eureka steeds beter zal gaan dammen. Theo Schippers en kornuiten zullen de jeugdspelers nu op sleeptouw nemen. Met daarnaast de damlessen van Paul Nitsch en Gijs Schoenmakers, en de Nationale training zal het team alleen maar sterker worden. De resultaten daarvan waren zaterdag al zichtbaar. Hele mooie blauwe remises voor Jitse Slump en Folkert Jansen tegen spelers met meer dan een 1000 rating. Helaas was dit resultaat onvoldoende om de wedstrijd in winst om te zetten. Tegen DC Nijmegen werd met 8 - 12 verloren.

Eureka - DC Nijmegen 2  8 - 12 (persoonlijke uitslagen)

Verslag op de site van Eureka.

 

 Standen

 

Individuele Topscores