De voorbereidingen voor de komende KNDB-clubcompetitie 2015-2016 zijn in volle gang. Diverse verenigingen hebben hun tientallen voor het nieuwe seizoen reeds gepubliceerd.

Een rondje langs de Limburgse velden leert ons dat er in de samenstelling van de teams van de Limburgse verenigingen toch wel enkele aardschokken hebben plaatsgevonden. 

Bij het eerste tiental van Cema/De Vaste Zet (Hoofdklasse B) zien we vijf spelers die vorig seizoen nog in het basisteam speelden, niet meer terug. Het vertrek van Brion Koullen naar het Limburgse combinatieteam, het vertrek van sterspeler Jitse Slump, het niet-verschijnen van Amrillaev en het niet meer opstellen van de Belgische dammers uit Kortijk en omgeving Keita (Desmet) gekoppeld aan het niet meer in de basis verschijnen van Olga Kamychleeva wordt gecompenseerd door de terugkeer van Erwin Heunen, het aantrekken van Tom Swelsen (vanuit Eureka), de komst van Marcel de Bie naar het eerste tiental en het doorschuiven van Wiel Maertzdorf en Ingrid de Kok van het tweede naar het eerste team. Een fikse verandering die zijn waarde in de praktijk moet gaan bewijzen.

Ook het tweede tiental van de club (Eerste klasse C)blijft niet intact in vergelijking met vorig seizoen. Het overlijden van Nico Verjans laat letterlijk een leegte achter. Louis Peters speelt niet meer in de basis. Ben Kayembe is een gesloten boek voor het team dat met de intrede van Djordy Suijlen (vanuit Raes) ook de jongeren weer een podium biedt. Dieter van Gortel en Raphael Martens lijken nieuwkomers binnen het team, maar dat zijn ze natuurlijk allerminst. Ingrid de Kok en Wiel Maertzdorf acteren vanaf september in de Geleense hoofdmacht.

Raes DC Maastricht (Eerste klasse C) vult de vrijgekomen plaatsen door het (tijdelijk?) niet meer dammen van Leon Oudenes en Ger Stam aan met de komst van Karel Leemreize en Harry Velraeds (beiden komen van DC Roermond).

Limburg CT (Tweede klasse) ziet vier kernleden van vorig seizoen nu niet meer terug. Paul Stevelmans, Frans Goossens en Dré Peeters (alle drie van Cema De Vaste Zet) zijn binnen hun basisvereniging wellicht hard nodig. Djordy Suijlen vervolgt zijn damavontuur elders. Daarvoor in de plaats komen dus vier nieuwelingen: Jeroen Huskens (Roermond), Michel Trouet , Melvin Koullen (van Eureka) en Brion Koullen die Cema dus verruilt voor Maastricht. Limburg CT is dit seizoen een Maastricht/Roermond/Eureka-combinatie geworden.

Van Eureka (Tweede klasse) is op dit moment alleen bekend dat Tom Swelsen het team verlaat.

DC Roermond komt komend seizoen niet uit in de KNDB-competitie.